Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Yaris: ontworpen voor de stad, maar voelt zich overal thuis

Toyota heeft bij het ontwerpen van de nieuwe, compacte Toyota Yaris heel goed gekeken naar wat nodig is in het stadsverkeer. Maar ook op de snelweg en in het buitengebied redt de Yaris zich prima.

De beperkte afmetingen van de Yaris zijn voor de stad ideaal. In de stad zijn er geen zeeën van ruimte en door de afmetingen is het vinden van een parkeerplaats voor een Yaris vaak eenvoudiger dan voor bijvoorbeeld de Toyota RAV4 met zijn royale afmetingen. Door de kleine draaicirkel van de Yaris is het manoeuvreren in het (drukke) stadsverkeer ook geen enkel probleem.

Rijplezier
Het rijplezier is voor Toyota een belangrijk gegeven. Zo is ondanks de compacte afmetingen de Yaris wel een auto die ruim en comfortabel aandoet. Het dashboard is slanker en lager gepositioneerd en mede door de aanpassing van de A-stijlen is er nog beter zicht op de weg. Door het nieuwe GA-B-voertuigplatform ligt het zwaartepunt extra laag. Dit zorgt voor onder andere meer stabiliteit in bochten. Door gebruik van dit voertuigplatform ervaart men in de auto minder trillingen en geluid. Maar naast meer comfort zorgt de stijfheid ook voor meer veiligheid.

Uitvoeringen
De nieuwe Yaris is verkrijgbaar in zes uitvoeringen: Comfort, Active, First Edition, Style, Executive en Launch Edition. De Toyota Yaris Comfort is al vanaf 17.895 euro te koop en op basis van 48 maanden en 10.000 km per jaar vanaf 299 euro per maand te leasen. De nieuwe Yaris is eveneens leverbaar als hybride en deze is nog zuiniger geworden. De nieuw ontwikkelde 1,5-liter Hybrid benzinemotor is veel efficiënter en door andere onderdelen, zoals de batterij, opnieuw te ontwikkelen en lichter te maken wordt nog meer winst behaald.

Wie u alles kan vertellen over de nieuwe Yaris? Uw dealer: Toyota Wagenmaker aan de Solingenstraat 1 in Deventer, Steenbokstraat 3 in Apeldoorn en Brinkhorst 7 in Zutphen.