Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Volvo en Volkswagen goed op weg met elektrische doelen

Volvo en Volkswagen kregen afgelopen week een mooie pluim ten aanzien van hun plannen voor elektrisch rijden. Volgens de Europese Federatie voor Transport en Leefomgeving zijn zij de enige automakers die op schema liggen qua het verduurzamen van het Europese wagenpark.

De federatie keek in hoeverre autofabrikanten op schema liggen om in 2030 uitsluitend nog elektrische voertuigen op de weg te brengen. Hierbij werd gekeken naar een tiental producenten. Volvo en Volkswagen hebben beide “agressieve en geloofwaardige strategieën” en zitten nu op zo’n 70 procent van waar men uiteindelijk wil zijn. Andere fabrikanten hebben weliswaar de ambitie uitgesproken om over te gaan naar volledig elektrisch rijden, maar zonder een bijbehorend plan om dit concreet uit te gaan voeren. In de ranglijst scoort Toyota het slechtst; niet verwonderlijk aangezien Toyota afgelopen week in een aandeelhoudersvergadering bevestigde dat een volledige focus op EV’s nog te vroeg is. Zij zien wel veel kansen voor het hybride segment.

Andere fabrikanten
De andere fabrikanten zitten redelijk in de middenmoot; Daimler, Ford, BMW en Jaguar/Land Rover hebben weliswaar ook elektrische auto’s in productie, maar de verkoopaantallen zijn nog laag en zij leunen nog te veel op hybride-technologie. De verwachting is dat de productie van volledig elektrische auto’s stijgt van 1 miljoen in 2021 naar 3,3 miljoen in 2025. In 2030 nemen zij met 6,7 miljoen exemplaren de positie van de auto met verbrandingsmotor over.