Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Volkswagen wil vaart maken met klimaatneutrale ambitie in 2050

Eind april kondigde Volkswagen een ambitieus plan aan: het merk wil uiterlijk in 2050 netto CO2-neutraal zijn. Om deze ambitie te halen moet er de komende tien jaar veel in gang gezet worden.

Volkswagen presenteerde deze ambitie tijdens de eerste ‘Way to Zero’-conventie. Het Duitse merk wil de overgang naar een volledig elektrisch gamma verder versnellen. Ook de productie, toeleveringsketen en exploitatie van elektrische auto’s moet straks geheel CO2-neutraal zijn. Het merk denkt hierbij aan de gehele keten; ook het systematisch recyclen van accu’s van oude elektrische auto’s krijgt een hoge prioriteit.

Elektrisch offensief
Volkswagen staat nu nog maar aan het begin van wat een breed elektrisch offensief moet worden, benadrukte CEO Ralf Brandstätter. Het einddoel is een volledig elektrisch gamma. De eerste stip op de horizon is in 2030; dan moet al 70 procent van alle verkochte Volkswagens in Europa elektrisch zijn.

Duurzame stroom
Om uiteindelijk écht CO2-neutraal te worden als samenleving moet de gebruikte energie voor deze auto’s óók duurzaam zijn. Volkswagen heeft al met energiebedrijf RWE contracten afgesloten om in Duitsland onder meer een zonnecentrale te realiseren met een totale capaciteit van 170 miljoen kilowattuur per jaar. Dit is het grootste onafhankelijke zonneproject in Duitsland. Ook windmolenparken zijn onderdeel van deze ambitie, hoewel dit uiteraard gevoeliger ligt.