Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Verkooprecord occasions in juli

Afgelopen maand is opnieuw een verkooprecord gevestigd voor occasions. Hoewel de verkoop van nieuwe auto’s fiks is gekrompen door de coronacrisis, nam juist de vraag naar occasions fors toe.

Uit de nieuwste cijfers van BOVAG blijkt dat de Nederlandse autobedrijven in juli ruim 126.172 gebruikte personenauto’s verkochten; hiermee werd het record van juni direct verbroken. Nog niet eerder werden in één maand tijd zoveel gebruikte auto’s afgeleverd. Het record was een stijging van ruim 17,1 procent ten opzichte van dezelfde maand afgelopen jaar. Dankzij de subsidieregeling voor elektrische auto’s, die ook toepasbaar is op occasions onder bepaalde voorwaarden, werden ook meer tweedehands EV’s aan de man gebracht. Ruim 1.165 elektrische auto’s wisselden van eigenaar, ruim 150 procent meer dan in juli 2019.

Persoonlijk vervoer
Een belangrijke motivatie om een occasion aan te schaffen blijkt de wens voor veilig persoonlijk vervoer. Hoewel sinds 1 juli alle zitplaatsen in bus en trein gebruikt mogen worden, zijn veel mensen toch nog OV-mijder op dit moment. De mondkapjesplicht en inherente risico’s zorgen ervoor dat meer mensen zochten naar individueel vervoer. Ook de verkoop van motoren, elektrische fietsen en andere tweewielers zat daardoor fors in de lift aan het begin van de crisis.

Terughoudend
Veel kopers zijn ook terughoudend om grote bedragen uit te geven of verplichtingen aan te gaan. Dealers benadrukken dan ook dat bij veel private lease aanbiedingen er ook clausules zijn opgenomen om een contract te beëindigen, bijvoorbeeld bij baanverlies. Bovendien biedt een private lease contract ook juist een stukje zekerheid; men komt niet voor onverwacht hoge kosten te staan.