Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Veel regels CBR-examens

Het CBR is weer begonnen met de theorie- en praktijkexamens. Naast het vele leren en oefenen voor de examens zelf, moeten examenkandidaten zich tegenwoordig ook goed inlezen in de veiligheidsregels. Het CBR neemt namelijk zeer veel maatregelen om ook het examen veilig te laten verlopen in tijden van corona.

De gezondheid van iedereen staat voorop, daarom zijn de huisregels van het CBR tijdelijk aangepast met strenge hygiënevoorschriften. Op www.cbr.nl staat waar mensen zich aan moeten houden; al met al zo’n vijf velletjes vol met regels.

Theorie
De theorie-examens gaan gewoon door. Deelnemers zijn uiteraard alleen welkom wanneer zij geen klachten hebben. Wie uit een ‘code oranje gebied’ kwam qua vakantie, mag pas drie weken na terugkomst examen afleggen. Verder moet men niet eerder dan 15 minuten voor de start van het examen op de locatie zijn en alles wat men aanraakt moet gedesinfecteerd worden, waaronder het identiteitsbewijs dat men overhandigd.

Praktijk
Praktijkexamen in tijden van corona is helemaal een komische gebeuren. Men moet buiten wachten bij de auto op de examinator en afrijden kan alleen zonder klachten. Voor de rit maakt de afrijder de auto schoon aan zijn kant: portiergrepen, stuur, bedieningspanelen, sluiting van de gordel. De examinator doet dit met zijn deel. Beiden dragen een mondkapje. De eigen instructeur mag niet meerijden. Ook voor gebruik van een tolk zijn creatieve procedures opgezet; zo moet deze telefonisch ingebeld worden om in de auto instructies te vertalen.