Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

VDL Nedcar heeft nieuwe fabrikant aangetrokken: Canoo

Afgelopen week kondigde autofabriek VDL Nedcar aan dat zij auto’s gaan bouwen voor een nieuwe fabrikant: het Amerikaanse Canoo.

Afgelopen week tekenden beide bedrijven het contract. Canoo zal tot zeker 2028 auto’s laten maken bij VDL Nedcar in Born (Limburg). Dit zal de eerstkomende tijd nog geen groot effect hebben op de productie. Eind 2022 gaat men de eerste 1.000 Canoo’s bouwen wat opgeschaald zal worden naar 15.000 voertuigen in 2023. Rond die tijd eindigt ook de lopende productie van de Mini en BMW X1 voor de BMW Groep.

Canoo
Canoo is een jong bedrijf; een startup gevestigd in Californië. Hun ambitie is om ‘de meest ruimtebesparende elektrische voertuigen op de markt te brengen. Pickups, minibussen en bestelwagens met een grote laadcapaciteit op een kleine voetafdruk’. VDL Nedcar gaat het model Lifestyle Vehicle produceren.

Brede ambitie
VDL Nedcar streeft ernaar om gelijktijdig meerdere opdrachtgevers te kunnen bedienen. Volgens het bedrijf zijn er gesprekken gaande met diverse geïnteresseerde partijen. Het maken van auto’s voor innovatieve startups en gevestigde merken is een mooie uitdaging. VDL wil daarnaast ook andere activiteiten gaan ontplooien zoals prototyping, homologatie en aftersales. Een en ander zal VDL Nedcar als bedrijf toekomstbestendiger moeten maken op de lange termijn.