Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Studenten werken aan toekomst van zelfrijdende voertuigen

Auto’s die zichzelf kunnen besturen om veilig en snel van A naar B te komen. Het spreekt tot de verbeelding. Niet alleen autofabrikanten zelf zijn er mee bezig, maar ook de brede technologiesector. Zo daagt de RDW studenten ook het komende jaar uit om deel te nemen aan de Self Driving Challenge.

De challenge omvatte het afgelopen jaar dat teams een zelfrijdende, elektrische kart moesten ontwikkelen wat foutloos een race af kan leggen in de snelste tijd. Teams ontvingen hiervoor hardware, software en data die eerder ontwikkeld werd, het was aan hen om dit alles door te ontwikkelen. Dit werd dan in de praktijk gebracht op testdagen en een afsluitende race in Assen op 10 juni. Een studententeam uit Zwolle won dit toen. De opgedane kennis moet studenten en het bedrijfsleven helpen bij het verder ontwikkelen van zelfrijdende voertuigen in de toekomst.
Er start binnenkort weer een nieuwe ronde op van deze challenge, waarvoor onderwijsinstellingen en studententeams zich nu al aan kunnen melden. Dit kan via www.selfdrivingchallenge.nl. Teams moeten brede kennis hebben op het gebied van software engineering, kunstmatige intelligentie of computer vision. Na de zomer zal een webinar gehouden worden en op 1 november sluit de aanmeldingstermijn voor deelname aan deze challenge.