Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Pech melden met ANWB-app: gelijk een goede stresstest

De ANWB voegde eind april een handige nieuwe feature toe aan de Onderweg-app. Leden kunnen nu naast het bellen, de website of de Wegenwacht-app ook gebruik maken van de Onderweg-app om meldingen door te geven.

De app bestaat al een tijdje en biedt zowel leden als niet-leden veel praktische reisinformatie. Zo kan men verkeersinformatie ontvangen, de ANWB-routeplanner gebruiken en dingen als een tankstation of oplaadpunt vinden. Ook parkeeradvies en betalen voor het parkeren met de telefoon zijn mogelijk, allemaal via één app. Deze is te downloaden voor zowel Android als Apple-telefoons in hun eigen app-stores.

Stresstest
Afgelopen week kreeg de app gelijk een onbedoelde stresstest van deze functionaliteit. Dinsdag was de Wegenwacht namelijk geruime tijd niet telefonisch bereikbaar als gevolg van een storing bij T-Mobile. Pechmeldingen konden via de app wel worden doorgegeven. Overigens werd niet alleen de ANWB getroffen door de storing. Diverse bedrijven en diensten kampten hierdoor met problemen, waaronder het niet-spoedeisende telefoonnummer van de politie, 0900-8844 en het CJIB.

Nummers bij de hand
Omdat storingen ook nog wel eens websites kunnen treffen is het advies van de hulpdiensten en wegenwachten binnen Europa om hun telefoonnummers op te slaan in uw telefoon. Zo kunt u gemakkelijk een telefoonnummer vinden ook wanneer een site onbereikbaar is. Zo belt u de Nederlandse Wegenwacht op 088-2692888.