Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Nieuwe Honda HR-V ontworpen om wensen in vervulling te laten gaan

Eind dit jaar komt de nieuwe Honda HR-V op de markt. In de ontwerpfase is er goed gekeken naar wat de consument tegenwoordig van een auto verwacht. Dat betekent dat de nieuwe HR-V functioneel is, een mooi uiterlijk heeft, comfortabel is en voorziet in de behoefte om met de buitenwereld in contact te blijven.

De exterieur van de HR-V heeft gladde oppervlakken waaraan onder andere een scherpe horizontale schouderlijn, die loopt vanaf koplampen tot de achterlichten, toegevoegd is. Het exterieur oogt eenvoudig en strak, maar is zeker niet saai. Dit komt onder meer door de opvallende en mooi vormgegeven grille. De grille wordt niet door een kader omgeven, maar loopt naadloos over in de carrosserie. De grille en de koplampen, die doorlopen in de voorste zijpanelen, vormen één lijn waardoor de nieuwe HR-V optisch breder oogt. Die horizontale lijnen zijn ook weer zichtbaar aan de achterzijde van de auto. De HR-V heeft aan de achterzijde twee horizontale lijnen lopen. De eerste is die van de verlichting en de tweede wordt gevormd door de achterbumper. Verder is de geïntegreerde handgreep weer een mooi voorbeeld van de strakke vormgeving.

Interieur
Voor het interieur van de nieuwe HR-V heeft Honda ook gekeken naar comfort, functionaliteit, esthetiek en connectiviteit. Comfort is terug te vinden in bijvoorbeeld het uniek Air Diffusion System. Dit systeem zorgt met de L-vormige ventilatieopeningen voor een subtiele luchtstroom langs de zijruiten en het dak, waardoor zowel bestuurder als passagiers worden opgeven door een gordijn van lucht. Comfort zien we verder terug in de ruimte die de nieuwe Honda HR-V biedt. Die ruimte is gecreëerd door onder ander de plaatsing van de brandstoftank in het midden van de auto. Passagiers krijgen ook meer ruimte doordat de nieuwe achterstoelen iets verder naar achteren zijn geplaatst. Niet alleen heeft de nieuwe HR-V andere achterstoelen gekregen, ook de voorstoelen zijn aangepast. Deze hebben nu een mattenstructuur, waardoor ze comfortabeler zijn en vermoeidheid op lange ritten wordt tegengegaan. Dat elementen in het interieur (en exterieur) zorgen voor comfort en gelijktijdig functioneel zijn, blijkt wel uit de ruiten. Ze geven een goed zicht op alles wat er zich buiten de auto afspeelt en ze laten veel licht binnen. Het horizontale georiënteerde dashboard en de platte lijn van de motorkap, maakt het nauwkeurig bepalen van de positie van de auto op de weg mogelijk. Verder heeft Honda ervoor gezorgd dat de nieuwe HR-V een gebruiksvriendelijke en overzichtelijke indeling heeft. De bedieningselementen voor onder andere ventilatie en het instrumentenpaneel zijn zo dicht mogelijk bij het gezichtsveld van de bestuurder geplaatst en de bediening ervan voelt heel natuurlijk en intuïtief

Eind 2021 zal de nieuwe Honda HR-V e:HEV verkrijgbaar zijn. Honda Wesselink staat dan graag voor u klaar om u te informeren en u de nieuwe HR-V te laten zien. Tot die tijd kunt u bij Honda Wesselink aan de Solingenstraat 7 in Deventer, Laan van de Dierenriem 35 in Apeldoorn of Hoofdweg 20-22 in Emst terecht voor alle andere modellen van Honda of kijk op www.honda-wesselink.nl.