Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Nieuwe BMW X3 en BMW X4: Sportief, modern, fris en uitgebreid

De marktintroductie van de BMW X3 en BMW X4 zal in augustus van dit jaar zijn. De wereldpremière is tijdens de Chengdu Motor Show in China. Een week later, tijdens de IAA in München, beleven de BMW X3 en BMW X4 hun Europese première.

Inmiddels is al wel duidelijk dat de voor- en achterzijde van de BMW X3 opnieuw zijn vormgegeven. De derde generatie onderscheidt zich daarmee van de eerdere. De nieuwe vormgeving legt nog meer nadruk op het stoere karakter en uitstraling van dit model. Dezelfde nieuwe voorzijde komt terug bij de tweede generatie van de BMW X4. De accenten zijn echter anders zoals de BMW nierengrille met roosters in mesh design vanaf de uitvoering Model M Sport. Ook heeft de BMW X4 standaard adaptieve LED koplampen met matrix functie.

Aandrijving
Er zijn acht mogelijkheden voor de aandrijflijn van de BMW X3 en voor de BMW X4 zijn dat er zeven. De BMW X3 biedt de keuze uit dieselmotoren met vermogens van 150, 190, 286 en 340 pk. Voor de X4 zijn deze, behalve de 150 pk, ook beschikbaar. Voor zowel de X3 als de X4 kan er uit benzinemotoren met een vermogen van 184. 245 en 360 pk gekozen worden. Deze verbrandingsmotoren worden gecombineerd met 48 volt mild hybride technologie. Teruggewonnen energie wordt opgeslagen in een 48 volt accu wordt onder andere gebruikt om de motor extra te ondersteunen. Het resultaat is een lager brandstofverbruik. Verder is er nog de plug-in hybride. Bij gebruik van alleen de elektromotor heeft deze een actieradius tot 50 kilometer. De BMW X3 xDrive30e Plug-in Hybride heeft een systeemvermogen van 292 pk en is voorzien van een hoogvoltage lithium-ion-accu.

Interieur
Van zowel de X3 als de X4 is het interieur sterk vernieuwd. De middenconsole is gelijk aan die van de huidige BMW 4 Serie. De sportstoelen bekleed met Sensatec en 3-zone airconditioning behoren nu tot de standaarduitrusting. Alle versies zijn verder standaard uitgerust met een centrale Touch Control Display met een schermdiagonaal van 10,25 inch, een 12,3 inch versie is optioneel.

De BMW X3 is beschikbaar vanaf 64.769,- euro en de X4 vanaf 67.362,- euro.