Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Maximaliseer je verkoopprijs

Gemiddeld hebben Nederlanders hun auto vier à vijf jaar, waarna deze weer in de verkoop gaat. Naast inruilen bij een dealer is ook de particuliere verkoop nog steeds erg geliefd. Hoe zorg je ervoor dat je bij de verkoop een nette prijs ontvangt?

Particulieren hebben gemiddeld twee weken nodig om hun auto te verkopen. Hiermee zijn ‘we’ betere verkopers dan een dealer, die namelijk gemiddeld 90 dagen nodig heeft om van een auto af te komen. Naast de snelheid van de verkoop is uiteraard ook de overeengekomen prijs belangrijk. Met een beetje werk kun je al snel honderden euro’s meer vangen.

Schoon en netjes
Een schone, nette auto is aantrekkelijker voor kopers. Maak voor de verkoop de auto leeg en stofzuig het interieur. Poets de auto zelf of laat dit doen; een investering die zich zeker terug zal verdienen. Wanneer u online verkoopt, ziet de auto er op foto’s aantrekkelijker uit. Toon de auto en interieur uit verschillende hoeken om kopers een goed beeld te geven van de staat.

Goed onderhoud
Een aspect waar kopers ook naar kijken: de onderhoudsstaat. Actuele onderhoudsboekjes zijn belangrijk om aan te tonen dat de auto goed onderhouden is. Overweeg ook een verse APK, zodat de koper geen rompslomp heeft en weet wat hij koopt.

Eerlijk adverteren
Er is weinig vervelender dan als koper een auto treffen die niet voldoet aan de beschrijving. Wees in advertenties eerlijk over eventuele schades en gebreken en laat kleine zaken repareren. Dit voorkomt ook gezeur achteraf. Adverteer de auto het liefst op meerdere sites en platformen om zo’n divers mogelijke groep kopers aan te trekken.