Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Daktent opvallend populair

Deze zomer was het voor iedereen even behelpen qua de vakantieplannen. Veel meer mensen kozen ervoor om in eigen land of in ieder geval dichter bij huis te blijven dan gebruikelijk. Dit leverde ook een fikse run op op kampeermiddelen. Caravans waren niet aan te slepen, campers waren ook een verkoophit. Maar ook de daktent won aan populariteit.

De daktent is zo’n fenomeen wat je eigenlijk nooit echt ziet, maar bij een bepaalde groep mensen toch mateloos populair is. De daktent is letterlijk wat er staat: een opklapbare tent die je op de dakdrager van de auto kunt bevestigen. Veelal een ding wat je aantreft op de stoere terreinwagens van echte avonturiers. Zo is het al sinds jaar en dag een geliefde gimmick voor bezitters van Land Rovers, waarbij je op het dak een halve bungalowtent kunt plaatsen.

Populairder
Volgens Kampeermagazine.nl is het aantal verkochte daktenten dit jaar dubbel zo groot als vorig jaar. En je hoeft zelfs niet eens een terreinwagen te hebben om ervan te genieten. Zo zijn daktenten ook uitstekend plaatsbaar op bijvoorbeeld een stationwagon of bestelbus. Eén leverancier heeft op hun website zelfs foto’s staan van daktenten op een Suzuki Alto, een oldtimer kever, Tesla, een antieke brandweerwagen en meer.

Best praktisch
Een daktent is op zich best een praktische accessoire; eenvoudig op te zetten en met dezelfde voetafdruk als de auto. Je kunt dus praktisch overal staan. De daktent is met name voor een nachtje of twee ideaal, bijvoorbeeld voor een weekend durend muziekfestival. Belangrijk is wel om te weten óf je ook mag daktent-kamperen; er zijn op veel plekken namelijk regels tegen dit soort creatieve recreatie.