Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Column: Niet te kraken

Is onze politieke instelling nog wel te kraken, zodat alles weer eerlijker en begrijpelijker wordt en de leiders meer respect hebben voor elkaar en voor het Nederlandse volk? We krijgen zo weer te maken met het nieuwe voorstel van de autobelastingplannen. Er worden forse subsidies in het vooruitzicht gesteld op de elektrische auto om de vergroening te versnellen. Of worden deze plannen straks allemaal weer gekraakt en gaat het toch niet door? En wat doen we met de mensen die nu al een elektrische auto hebben gekocht of besteld? Ben je het braafste kindje uit de klas en heb je nu al een groen hart, dan heb je dus te veel betaald. Naar je belastingvoordeel kun je dan waarschijnlijk wel fluiten. Ja fluiten, iets wat ik ook ooit heb gedaan op de voetbalvelden. Deze column schrijf ik een dag na de memorabele wedstrijd van de trots van Deventer, de Go Ahead Eagles. Een bijzondere club die veel losmaakt bij heel veel mensen en deze club steunen in voor- en tegenspoed. Een van de clubliederen die vaak wordt gezongen is ‘Go Ahead is niet te kraken.’ Rood en geel dat zijn de kleuren van juweel. Thuis, zittend op de bank, ging er veel door mij heen. Ik ken mensen waarvoor deze club zoveel betekent of die tot hun dood enorm waren betrokken bij hun club. Woensdag kwam Wietse Veenstra nog even bij ons op de zaak langs. Hij vertelde vol trots dat TV Oost bij hem thuis was geweest en uniek hoe hij de wedstrijden volgde.

In alle jaren dat ik deze column schrijf, heb ik ook een hele lange tijd contact gehad met Richard Thannhauser. Hij was werkzaam voor de stadskrant waar de Autopaper is ontstaan. Een enorme voetbalman met heel veel clubliefde voor zijn Go Ahead Eagles. Hij had samen met zijn vrouw een groot Rood en Geel hart. Hij heeft heel veel jaren verschillende functies bekleed bij de club in echt moeilijke jaren. Helaas is Richard in 2019 op 57-jarige leeftijd overleden. Wat zou Richard trots zijn nu en wat zou hij intens genieten van dit succes van de club met een glas whiskey en een goede sigaar, maar hij stond nooit op de voorgrond. Zijn clubliefde was niet te kraken, niet in goede tijden maar ook niet in slechte tijden, voor hem waren rood en geel de kleuren van juweel.

Een mooie afsluiting van het voetbalseizoen voor de club. Al hebben de supporters helaas weinig kunnen genieten in het stadion.

Ik wil iedereen die de club een warm hart toedraagt van harte feliciteren en hopelijk zijn jullie het komende jaar moeilijk te kraken. Voor nu: geniet ervan en succes in het volgende seizoen.

Met vriendelijke sportgroeten,

René Temmink