Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Autoverkoop stijgt weer fors

Hoewel we nog niet exact kunnen zeggen dat mensen de deur weer plat lopen bij hun lokale autodealer, was er afgelopen maand wel een positieve trend zichtbaar. De verkopen van nieuwe auto’s waren in april ruim 55,6 procent hoger dan in dezelfde maand afgelopen jaar.

Dat de verkoop in de afgelopen maand hoger lag dan vorig jaar is niet geheel verrassend. Rond die periode afgelopen jaar begon de coronacrisis écht door te dringen in de samenleving waardoor een nieuwe auto bij veel mensen niet een hoge prioriteit had en showrooms dicht gingen. Inmiddels zijn we meer gewend geraakt aan de situatie en kunnen dealers ook weer mensen ontvangen voor showroombezoek. Er was dus veel ‘opgepotte’ interesse, zo kunnen we concluderen.

De cijfers
Concreet werden in april 23.846 nieuwe auto’s geregistreerd, tegenover 15.322 een jaar eerder. Het is voor het eerst dit jaar dat zo’n flinke stijging zichtbaar is. In totaal zijn er dit jaar 104.497 nieuwe auto’s geregistreerd, wat 11,7 procent minder is dan in de eerste vier maanden van afgelopen jaar. De hoop is dan ook dat de positieve trend door zal zetten.

Populaire keuzes
Kia stond bovenaan de lijst met de meest geregistreerde auto’s, waarbij de Kia Niro en Picanto redelijk gelijk op gingen qua verkoopaantallen. In totaal verkocht het merk 2.680 stuks, goed voor 11,2 procent marktaandeel. Kia werd gevolgd door Volkswagen (2.093 auto’s / 8,8 procent marktaandeel), Peugeot (1.766 auto’s / 7,4 procent marktaandeel), Toyota (1.686 auto’s / 7,1 procent marktaandeel) en Škoda (1.435 auto’s / 6 procent marktaandeel).