Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Autoverkoop bijna 18 procent in de mineur afgelopen maand

De nadelige economische situatie en flink gestegen prijzen hebben ook zo hun effect op de autoverkoop. De verkoop van nieuwe personenauto’s lag in juli bijna 18 procent onder het niveau van afgelopen jaar.

In totaal werden 22.068 auto’s voorzien van een kenteken, tegenover bijna 27.000 stuks vorig jaar. Een verschil van bijna 5.000 stuks. Ook over de gehele eerste zeven maanden van het jaar lag de verkoop ruim 7,3 procent onder het niveau van afgelopen jaar, zo blijkt uit de meest recente cijfers van Bovag.
Naast de koopbereidheid spelen ook de aanhoudende leveringsproblemen bij autofabrikanten nog steeds een rol in de verkopen. Zo is er nog steeds een wereldwijd tekort aan computerchips; deze zijn onmisbaar in een moderne auto.
Van de auto’s die verkocht worden is inmiddels één op de vijf volledig elektrisch aangedreven. Ruim 40 procent rijdt op benzine, 37 procent heeft hybride aandrijving en minder dan 2 procent van de verkochte auto’s zijn uitgerust met een dieselmotor.
De meest registreerde merken en auto’s waren Kia met 2.954 registraties, waarbij de Picanto en Ceed het populairst waren. Volkswagen verkocht 1.998 auto’s met de Polo als meest verkochte model. Toyota verkocht 1.865 auto’s, Peugeot verkocht er 1.541 met de 208 als populairste model en Hyundai wist 1.473 voertuigen aan de man te brengen afgelopen maand.