Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Autobeurzen nog steeds onder druk: IAA gaat hybride dit jaar

De verbeteringen in de corona-situatie zijn ook gunstig voor de diverse beurzen die gedurende het jaar nog gehouden kunnen worden. Zo kijkt de branche én de liefhebber al weer uit naar de IAA Mobility die van 7 tot en met 12 september gehouden zal worden.

De beurs verloopt dit jaar anders dan anders op diverse punten. Zo is de IAA niet meer in Frankfurt, maar in München. Helaas dus wel weer een stuk verder weg voor bezoekers vanuit Nederland.

Grote uitdaging
De coronacrisis vormt helaas wel ook een grote uitdaging voor veel van de internationale fabrikanten die hier graag nieuwe modellen presenteren. Eerder liet de Stellantis groep al weten niet van de partij te zijn. Hierdoor moeten we Peugeot, Citroën, DS, Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Jeep, Maserati en Opel missen. Eerder lieten ook al Volvo, Jaguar, Land Rover, Toyota en Kia weten dat zij niet naar de beurs komen.

Hoewel er dus veel ontbreekt, is er ook absoluut veel te zien op de IAA dit jaar. De beurs kiest voor een hybride invulling dit jaar: een fysieke beurs met een digitale component. Fabrikanten die niet aanwezig zijn zullen dan voornamelijk via de bekende digitale kanalen hun innovaties presenteren. De Nederlandse autoindustrie is wél fysiek aanwezig op de beurs, zo is er net als voorgaande jaren een Holland High Tech Paviljoen op de beursvloer.