Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

ANWB schenkt verkeerspleinen: jeugd leert veilig verkeersregels

Jong geleerd is oud gedaan; het spreekwoord is op veel dingen toepasselijk. Hopelijk vertaalt zich dit ook in goed weggedrag; zo is de gedachte achter de ANWB verkeerspleinen die de verkeersorganisatie wil realiseren.

Het ANWB Fonds wil 12 verkeerspleinen realiseren bij scholen, één per provincie. In Overijssel dingen 24 scholen mee naar de kans om zo’n plein te winnen. Op een verkeersplein kunnen kinderen uit alle groepen in een veilige omgeving leren hoe zij om moeten gaan met het verkeer. Bijvoorbeeld voor de jongste kinderen hoe je veilig een straat over moet steken, of voor de oudere kinderen hoe je veilig en correct een rotonde moet nemen. Daarnaast leren zij spelenderwijs verkeersborden herkennen.

Veel interesse
Scholen konden zich tot halverwege mei inschrijven om kans te maken op zo’n verkeersplein. In de daaropvolgende stemronde werd meer dan 120.000 keer gestemd. Na het informeren van de scholen kan de aanleg van de verkeerspleinen beginnen in de zomer. Eind september zullen de scholen deze dan feestelijk openen, dan weten we ook pas officieel wie een plein krijgt. De realisatie van de pleinen is ook onderdeel van de campagne ‘Elk kind veilig op de fiets’. Helaas lopen kinderen nog steeds een relatief groot risico op ongevallen in het verkeer.